Temperaturövervakning butiker

Utmaning

Temperaturövervakning butiker – Kunden säljer matvaror i butik.
En matvarubutik med ca 10- 12 kylar och ett antal frysar. Kunden en vanlig handlare som behöver övervaka temperaturen på kylar och frysar, samt även enkelt få larm. Behöver vara trådlöst och enkelt att installera då flera kylar och frysas kan flyttas runt i butiken.

Lösning

Ett komplett trådlöst mätsystem med Nano spy installerades i butiken. En gateway som tar emot mätvärden från de trådlösa givarna installerades i närheten av kassan. Denna gatewayen har status indikering via grönt och rött sken. På så sätt kan alla som jobbar i butiken enkelt hålla koll på larmstatus.

NanoSpy installerades enkelt tack vare magneterna som finns på baksidan av enheten. På så sätt kan även sensorerna enkelt flyttas där mätningar behöver göras.

Mätdata skickas automatiskt till molntjänsten MySirius – där handlaren enkelt loggar in och får då en snabb överblick på alla temperaturer.

Slutsats

Tack vare mättekniken slipper kunden ha personal som går runt och läser av termometrar manuellt. Samtidigt som övervakningen sker 24timmar per dygn.

Som en liten bonus så kunde kunden även justera temperaturen på vissa kylar och då spara lite energi (dvs pengar)

Viktiga funktioner för projektet

Funktioner i hårdvara eller mjukvara som utnyttjades för att kunna realisera mätprojektet.

  • Batteridrivna mätare

  • Kontinuerlig mätning

  • Enkelt molnbaserat mätsystem

  • Larm via mail och SMS

Produkter

NanoSpy
MySirius
Larm
SMS

Läs mer om våra produkter och tjänster direkt här på hemsidan, eller kontakta oss för mer information om hjälp med ditt mätprojekt.